gallery/untitled

Kontaktirajte nas: +381 64 028 4114

gallery/sirogojno winter

  Staro selo Sirogojno - je muzej na otvorenom u kojem su prikazani načini porodičnih života tokom 18. veka, kao i arhitektura i unutrašnje uređenje zgrada iz istog doba. Pred ulazak u sam muzej nalazi se crkva Svetih Petra i Pavla sagrađena 1821 - ve godine i stavljena je pod zaštitu države. Unutar muzeja raspoloživ je i etno restoran u kom se mogu probati najlepša nacionalna jela Zlatibora.

gallery/mokra_gora_uvodni

   Park "Šargan - Mokra Gora" - se graniči sa Nacionalnim parkom "Tara" i nalazi se na 40km od Zlatibora. Kroz Mokru Goru je prolazila stara pruga Beograd - Sarajevo, a danas je postala poznata turistička destinacija. Prostor Šargana i Mokre Gore poznat je po "Šarganskoj osmici", obnovljene pruge, koja iz vazduha ima izgled broja osam. Stari parni voz "Ćira" je taj koji će vas provesti kroz predivne predele i omogućiti da vidite usputne stanice, stare lokomotive i vagone, kao i veliki broj eksponata duž pruge.

gallery/drvengrad

   Drvengrad - je etno selo smešteno između Zlatibora i Tare. Nalazi se u blizini Mokre Gore. Osnovano je na brdu Mećavnik od strane filmskog reditelja Emira Kusturice za potrebe snimanja filma "Život je čudo". Unutar etno sela možete videti crkvu posvećenu Svetom Savi, kao i autentične brvnare u kojima se nalaze sadržaju kao što su: galerija slika, hotel Mećavnik, biblioteka, vrtić, nacionalni restoran, postastičarnica, prodavnica itd. Dok su ulice sela dobile nazive po poznatim ličnostima.

gallery/pecina

   Stopića pećina - se nalazi na 20km od centra Zlatibora na putu za etno selo Sirogojno. Duga je 2000m i pokriva površinu od 7911,5kvm. Pećina je interesantna po nizovima kada koje spadaju među najveće i najdublje u Srbiji, čaki preko 7m, po siparskoj kupi "Pseće groblje", vodopadu i svojim jedinstvenim pećinskim ukrasima.

gallery/tornik11

   Ski centar Tornik - se nalazi na nadmorskoj visini do 1.500m na udaljenosti od 9km od centra Zlatibora. Ski centar sadrži šestosednu žičaru i dva ski lifta - sidra. Raspolaže sa četiri staze: Tornik, Ribnica, Čigota i Zmajevica koje su opremljene sistemom za veštački sneg. Najduža staza dugačka je 2.500m. Još jedna zanimljivost u samom centru jeste takozvani "tjubing" koji se može koristiti kako u zimskom tako i u letnjem periodu. Za najmlađe tu je i dečije igralište.